Onze Woning

dsc_0313_315-compr1

Wij wonen in een van de oudste straten van Mons; het is een smalle straat met grote kasseien. De straat wordt gaandeweg smaller tot ze op het uiterste punt nog slechts 2m breed is !

Het huis, een oud herenhuis, is nagenoeg op het hoogste punt van de straat gelegen, aan de rechter kant als men omhoog gaat. Een grote dubbele houten deur geeft toegang tot een recent heringerichte inkomhal. Rechts van de deur is er een Sint Jacobsschelp om aan te geven dat het een halte is voor pelgrims of wandelaars die op weg zijn naar Compostella.

Via de inkomhal komt men in de grote moderne witte keuken, vernieuwd en uitgerust met een grote ontbijthoek. Een grote veranda geeft uitzicht op de tuin en geeft de keuken een extra luminositeit.

Onze tuin biedt een vredige verpozing in het centrum van de stad: er is een houten terras met een kleine vijver. De tuin die hoofdzakelijk met groene en witte planten versierd is, wordt extra in de verf gezet door een metalen structuur die een hellende kubus voorstelt. De achterzijde van het huis wordt opgefleurd door een prachtige blauweregen, die vooral in de lente tot zijn volle recht komt.

Parking : er mag niet geparkeerd worden in de rue des Compagnons. Maar we hebben een parking spot, dichtbij het huis, that we kunnen bieden aan onze gasten.